HTML

Ifjúsági Napilap

Közéleti, politikai események az ifjúság nyelvére lefordítva

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Előzetes letartóztatásba került Geréb Ágnes

2010.10.08. 15:00 Kazohin

A bíróság előzetesen letartóztatta Geréb Ágnest harminc napra. Az orvosnőt azzal gyanúsítják, hogy nem tett meg mindent, hogy a nála született kisbaba egészséges legyen és egy előző ítélet miatt nem is szabadott volna neki a szüléseknél segíteni.

 

Geréb Ágnes azoknak segít, akik otthon szeretnék megszülni kisbabájukat. Erre ma Magyarországon nincs lehetőség, nem szülhet otthon senki, erre csak a kórházakban van mód. Sok anyuka azonban otthon szeretné világra hozni a gyermekét és nem kórházban. Azt mondják, hogy otthon sokkal meghittebb, nyugodtabb körülmények között tudnak szülni, és nem akarnak kórházba menni, mintha betegek lennének. Ezért szerdán szimpátiatüntetést szerveztek Geréb Ágnes mellett, hogy ezzel is megmutassák az országnak, hogy nem Geréb Ágnest kell letartóztatni, hanem megengedni az embereknek, hogy ők választhassák meg, hogy hol szeretnék megszülni a kisbabájukat.

 

Ehhez persze szabályozásra lenne szükség. Le kellene írni azokat a feltételeket, hogy mikor engedik meg az embereknek, hogy otthon szüljenek. Amíg ez a szabály nem lesz készen, addig ez a sok ember kénytelen tilos dolgot cselekedni és vállalni ezért a következményeket.

 

Persze ha ez a szabály létrejön akkor is meg kell vizsgálni minden esetet, amikor megbetegszik, vagy ne adj isten meghal egy baba vagy anyuka, hogy az ott levők nem csináltak-e valamit rosszul, és nem amiatt történt-e szerencsétlenség.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjusaginapilap.blog.hu/api/trackback/id/tr32356324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2010.10.08. 20:36:56

Külön kell választani az otthonszülés problémáját és Geréb Ágnest. Az otthonszülést jogilag szabájozni kell, Geréb Ágnest meg bebörtönözni. Nem folytathatja kuruzslását, elítélték. Ha tetszik neki ha nem. Ha nem tudja (nem is akarja) valaki betartani a hatályos törvényeket azt meg kell büntetni. Az 1920-as években enyhítő körülmény volt az autós baleseteknél ha résxzeg volt a soffőr... most megint itt tartunk?

Kazohin 2010.11.23. 12:43:44

Szerintem ez bonyolultabb probléma.

Itt olyan kérdés is felmerül, hogy amennyiben szabályozott lenne ez a dolog, akkor is elitélték volna-e. Így egy kicsit Robin Hood-os az ő szerepe ebben az egészben.

Ezt írtam is. Nem védeni akarom, de sok nőnek így ő az egyedüli támasza az otthon szülésnél, mert más nem vállalja fel annak a helyzetnek a kezelését, amire nagy igény van.
süti beállítások módosítása