HTML

Ifjúsági Napilap

Közéleti, politikai események az ifjúság nyelvére lefordítva

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Nincs veszélyben a Duna

2010.10.08. 15:15 Kazohin

Nincs veszélyben a Duna, sikerült lecsökkenteni a víz pH-szintjét, közölte Dobson Tibor. A Duna élővilága már nincs veszélyben, miután péntek reggel már 8 körüli pH-értéket mértek a folyóban.

A pH érték azt mutatja meg, hogy mennyire savas vagy lúgos a Duna vize. Minél savasabb, annál alacsonyabb a szám, minél lúgosabb, annál magasabb. A folyóvizeknek 7-8 közötti a normális pH értéke.

Az érintett folyószakaszon már nem tapasztaltak halpusztulást sem. A Marcalon is jelentősen lecsökkent a szennyeződés szintje, jelenleg a fő feladat ennek a szintnek a megtartása.

Folyamatosan mérik a Duna pH-értékét a folyó szobi szakaszán péntek reggel 6 órától. A víz színében nem észleltek változást, 8,19-es pH-értéket mértek. Ez kicsit lúgosabb a normálisnál, de a környezetre nem jelent komolyabb veszélyt. A szakemberek szerint a nagy vízhozamú Dunában a szennyeződés gyorsan higul. A folyamatos mérésekre azért van szükség, hogy ha netán megjelenne egy szenyezettebb csóva, azt időben észlelhessék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjusaginapilap.blog.hu/api/trackback/id/tr302356357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása